Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Nomeco investerer over en ½ milliard i Køge

Nomeco investerer over en ½ milliard i Køge

Lægemiddel-giganten Nomeco åbner et nyt højteknologisk lager i Skandinavisk Transport Center i sin største logistiske investering nogensinde.

Den danske lægemiddelgrossist Nomeco investerer over ½ milliard i et nyt og topmoderne lager i Køge. Grunden, som Nomeco har købt, er 100.000 kvadratmeter stor og ligger placeret i Skandinavisk Transport Center tæt ved Ølby. Det nye byggeri forventes at stå færdigt i 2017 og skal fungere, som et nyt lager og logistikcenter samt administration for den internationale medicinindustri i Norden.

Investeringen i Køge bliver den største logistiskinvestering, Nomeco har foretaget til dato. Der er dog god grund til at satse stort, hvis man spørger Nomecos administrerende direktør, Henrik Kaastrup.

”Placeringen er perfekt – både med hensyn til geografi og infrastruktur. Vores nye faciliteter skal være centrallager for den internationale medicinalindustri i hele Norden. Lægemidlerne kommer typisk sydfra og skal distribueres videre mod nord, og vores nye lager placeres på ruten mellem den nye Femern-Bælt forbindelse og broen til Sverige. Desuden bliver hele motorvejsnettet omkring Køge udbygget, så trafikale problemer ikke bliver en hindring for hurtig og effektiv transport,” siger Henrik Kaastrup.

Nomecos nye bygninger bliver på størrelse med tre fodboldbaner, og det fuldautomatiske højlager bliver over 30 meter højt med plads til mere end 50.000 paller. Henrik Kaastrup fortæller, at bygningerne og senere driften af medicinlageret i første etape vil flytte knap 170 jobs til Køge, men han kan pt. ikke meddele, hvor mange permanente jobs, der kommer i den endelige udbygning.

Køge er en del af Københavnsområdets nye vækstcenter – og en gateway til Europa!

Med Køge har hovedstaden har fået et ekstra ben at stå på. De store udviklings- og infrastrukturprojekter, som foregår i Køge Kommune, gør byen til et attraktivt sted at bo, arbejde eller drive virksomhed tæt på København.

”Køges position styrkes gevaldigt i de kommende år. Udbygningen af Køge Bugt Motorvejen, baneprojektet ”København – Ringsted” med stop i Køge, udvidelse af Køge Havn samt Køge Kysts byudviklingsprojekt, er alle vigtige komponenter i den udviklingsplan, som skal sikre aktivitet og arbejdspladser i kommunen. Og det ser ud til at virke. Vi oplever en stor interesse fra både virksomheder og ejendomsmæglere, der efterspørger ledige grunde i Køge. Det er vi selvfølgelig meget glade for,” siger Flemming Christensen (K), Borgmester i Køge Kommune.

Thomas Kampman, Direktør for Skandinavisk Transport Center og Køge Havn, er ligeledes begejstret for valget af Køge.

”Dette må næsten være årets bedste erhvervsnyhed i regionen. Vi er virkelig stolte af, at vi igen kan tiltrække et så stort selskab – og tilmed et selskab, der har så mange internationale aktiviteter. Investeringen giver et kæmpe skub til økonomien i kommunen og cementerer Skandinavisk Transport Center, som en altafgørende nøglespiller i det danske og internationale transportnetværk.”

Netop de internationale aktiviteter, anser Thomas Kampmann som værende vigtige.

”Det må understreges at åbningen af Fermern-Bælt forbindelsen, vil medføre stor betydning for Køge og virksomhederne i kommunen. Køge bliver den optimale indgang til Øresundsregionen samt Tyskland, da vi ligger direkte på Skandinavien-Middelhavs-korridoren. Varerne kommer simpelthen forbi og det betyder, at en række virksomheder finder det fordelagtigt at placere sig langs den strøm, siger han og forsætter.

”Generelt tegner der sig et positivt billede af fremtiden for Køge. Det giver nye og store muligheder, for dem der forstår at udnytte dem. Vi ønsker derfor Nomeco velkommen til Køge, og vi ser frem til et godt samarbejde.”