Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Interaktivt kort »

Skandinavisk Transport Center

Skandinavisk Transport Center i Køge er et af Sjællands største sammenhængende erhvervs- og transportområde. Området er i de seneste år vokset fra 130 ha (1.300.000 m2) til 180 ha – og der er endda mulighed for yderligere udvidelse af arealet, såfremt det skulle blive aktuelt i fremtiden. Kombinationen af motorveje, jernbane, havn og de nødvendige faciliteter har skabt et dynamisk transportcenter med mange store virksomheder.

STC er delt op i dels et egentligt transportcenter, dels et stort erhvervsområde, udlagt til forskellige former for erhverv. Tilkørselsforholdene er ideelle og med både motorvej, baneanlæg og Køge Havn tæt på er logistikken optimal. Transportcenteret henvender sig primært til transporterhvervet og omfatter faciliteter som tankanlæg, cafeteria, forskellige service- og reparationsmuligheder, vaskeanlæg samt parkeringsplads.

Erhvervsområdet omfatter både ledige og solgte grunde og byggeprojekter fra 5.000 m2 til næsten uendeligt..! Med virksomheder som Netto, JN Spedition, DKI Logistics, DBK og LMG-Gruppen og den tyske supermarkedskæde Lidl har STC fået erhvervslivets blå stempel som en seriøs samarbejdspartner og flere er på vej.

Se alle virksomhederne her

Udover selve transportcentret driver Skandinavisk Transport Center også Køge Havn, som er en af landets betydelige havne og ofte kaldes porten mod øst takket være den ideelle beliggenhed for hele Østersøen og Baltikum.

Gå til Køge Havns hjemmeside


Værdier, vision og mission

Skandinavisk Transport Center har på trods af den økonomiske krise udvist en positiv udvikling over perioden fra 2008 til 2013. I alt beskæftiges der direkte 3.000 mennesker i logistikklyngen og hertil kommer en række afledte ansættelser hos servicevirksomheder og underleverandører. Området omfatter 1.800.000 kvm ved transportcentret og 600.000 kvm ved Køge Havn – og der er stadig rig mulighed for, at STC kan udvides i fremtiden.

Netop udvidelsesmulighederne er en af de væsentlige faktorer for at etablere virksomhed på STC.

Vision for STC

Skandinavisk Transport Center har vision om at være en af Danmarks mest betydningsfulde logistikklynger.


Ledige arealer

På kortet kan man se, hvilke muligheder STC tilbyder. Grundene er på mellem 20.000 og 200.000 kvadratmeter og det er muligt at bygge op til 18-30 m i højden.

Kvadratmeterpris: fra kr. 550,-  ekskl. moms

Beliggenheden af de ledige grunde kan ses på kortet:

stc-ingen-ledige-arealer

Mange store virksomheder har allerede rykket deres lagre eller terminaler til Skandinavisk Transport Center – og det er der god grund til.

Læs om de kommunale rammevilkår

Læs om logistikklyngen i Køge


Historie og fremtid

Idéen om at etablere et transportcenter går mange år tilbage i tiden. Køges beliggenhed har siden middelalderen medført masser af aktiviteter og været med til at forme Køge som en by, hvor både handel, industri og håndværk havde gode vilkår.

I begyndelsen af 1990’erne besluttede Køge Byråd at udlægge et større areal på ca. 125 ha ved Nordhøj til erhvervsområde, og i 2001 blev der vedtaget en egentlig lokalplan for etableringen af Skandinavisk Transport Center. Allerede i 2001 blev de første kontrakter om grunde underskrevet og det er en stolt direktør, som kan fortælle, at STC har tiltrukket markante lejere som f.eks. OK, Netto, SAC Leasing og Nyscan som de første. Siden er mange fulgt efter og i dag er transportcenterets areal netop udvidet for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

På billederne kan man se nogle af de første udviklinger på området, som i dag dækker ca. 180 ha:

De første spadestik på STC i 2001

De første spadestik på STC i 2001

 

Første sketch af STC

Første sketch af STC

 

Fremtiden

Fremtiden er usikker. Men nogle ting, ved vi dog; Der kommer flere biler på vejene, mere trængsel i byerne og større konkurrence blandt transportvirksomhederne. Derfor arbejder vi helhjertet for at fremtidssikre dansk transport og logistik.

Skandinavisk Transport Center er et af Danmarks største transportcentre, og i fremtiden bliver vi endnu større. Vi investerer, udvider og forbedrer transportcentret og Køge Havn, så vi er klar til at imødekomme fremtidens udfordringer for danske transport og logistik virksomheder.

Med færdiggørelsen af Femern Bælt-forbindelsen, udvidelsen af Køge Bugt Motorvejen og åbningen af højhastighedsbanen mellem København og Ringsted bliver Køge et samlingspunkt for transport og logistik i Danmark – men også i Europa.