Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Interaktivt kort »

Logistikklyngen i Køge

Køge Havn og STC er en kommunalejet selvstyrevirksomhed og drives som ét selskab med samme ledelse og drift. Denne organisationsform underbygger intentionerne om en samlet organisatorisk enhed.

Med beliggenhed direkte til sammenfletningen af motorvejene E20, E47 og E55, jernbanenettet og “den blå motorvej” samt den ”Hvide By” danner STC og Køge Havn en central transport- og logistikhub for Hovedstadsområdet og hele Sjælland.

Afstand til Køge

map-to-koebenhavn1

 

De vigtigste forhold

 • page_vigtiste-1

  Et af Danmarks største

  STC er et af Danmarks største sammenhængende erhvervs- og transportcenter (med 180ha).

 • page_vigtiste-2

  Tre motorveje

  Ligger ved et af ”landets største trafikkryds”, hvor hele 3 motorveje skærer hinanden; E20, E47 og E55 – og passeres dagligt af ca. 100.000 køretøjer. Udvidelse af Køge Bugt motorvejen fra 6 – 8 spor (færdig i 2016).

 • page_vigtiste-3

  Europa

  Ligger til det overordnede europæiske motorvejsnet.

 • page_vigtiste-4

  Konsumenter

  Ligger tæt på optimalt til de ca. 1.5 million konsumenter der er i hovedstadsområdet eller de 3 millioner konsumenter der er i Øresundsregionen.

 • page_vigtiste-5

  Tilkørsesforhold

  Tilkørelsesforholdene er ideelle og der bygges desuden en ny tilkørsel til STC kaldet ”31B” og der er direkte adgang til transportcenteret ved rampeanlæg ”32”.

 • page_vigtiste-6

  Køge Havn

  Køge Havn ligger kun 3 kilometer væk og er i kraftig udvikling.

 • page_vigtiste-7

  Faciliteter

  På STC finder man de servicefaciliteter der skal til for at supportere industrien. Der er tankanlæg, cafeteria, forskellige service- og reparationsmuligheder, vaskeanlæg.

 • page_vigtiste-8

  Arbejdskraft

  Der findes en stor arbejdskraftreserve, som hver dag passerer Køge mod København.


Udviklingen i Køge

Skandinavisk Transport Center ligger i en by der er udvikler sig enormt kraftigt og positivt på praktisk talt alle fronter. På erhvervs/industrisiden i Køge opleves der vækst inden for service, handel, transport og logistik. Nye virksomheder skyder op – og der tegner sig et generelt positivt billede af fremtiden for Køge.

9 store udviklingsprojekter

Den massive udvikling – konkretiseret i 9 store udviklingsprojekter – i Køge Kommune, vil forandre Køge nu og i fremtiden.

Helt konkret er der tale om regionens nye universitetssygehus, som skaber i omegnen af 3000 nye arbejdspladser, en massiv byudviklingen i den gamle Søndre Havn/Syd Havn og i Køge Nord, der bliver etableret en ny ’uddannelsesby’ kaldet Campus Køge. Hertil vil den nye jernbane København–Ringsted med station i Køge Nord samt udvidelsen af Køge Bugt-motorvejen fra seks til otte spor, understrege Køges status som et vigtigt nationalt trafikknudepunkt.

Læs publikationen: Udvikling – Vækst – Køge

Køge Havn – Porten mod øst

Køge Havn udvides også markant i de kommende år i takt med, at Køge Jorddepot modtager jord til selve anlægsprojektet. Havneudvidelserne omfatter bl.a. et område på ca. 40ha, nye dækmoler og en unitterminal på 25ha, som markant vil forøge kapaciteten på Køge Havn og give bedre handelsforbindelser mod østlandene.

Transportcenteret indgår i en udviklingsenhed med Køge Havn og de udviklingsprojekter, som i løbet af de kommende år på det kraftigste understøtter den hastigt voksende transport- og logistikklynge i Køge. De store udvidelsesprojekter på havnen med nye havnefaciliteter har et utal af iboende muligheder for virksomhederne i Køge og omegn.

Alle udvidelser af Køge Havn forventes færdigt i 2022. Projektet gennemføres som et partneringprojekt med Aarsleff A/S som entreprenør ogSweco som rådgivere.

Kontakt