Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Interaktivt kort »

Nyt byområde Køge Kyst

Nyt byområde Køge Kyst

Over de næste 20-25 år udvikler Køge Kyst en helt ny bydel mellem Køges gamle, historiske bykerne og vandet.

240.000 m2 i det gamle industriområde på Søndre Havn, på Collstropgrunden og i Stationsområdet forvandles til en levende og bæredygtig bydel med boliger, butikker, erhverv, kultur og grønne områder. Samtidig får infrastrukturen i området et tiltrængt løft, så byen åbnes mod vandet.

Køge Kyst-projektet skal være med til at gøre Køge til en af de mest attraktive bolig- og erhvervsbyer på Sjælland og i den samlede Øresundsregion – og vil konkret give nye muligheder og tilbud til alle, der allerede bor i, arbejder i eller besøger Køge. Det gælder blandt andet 1.500 nye boliger, 100 nye butikker og op mod 4.000 arbejdspladser inden for kontor, viden, service og kreative erhverv.

International inspiration

De første tanker og idéer om byudviklingen blev skabt i starten af 1990’erne – og for alvor muliggjort i 2007 med Køge Jorddepot, som skal flytte de tunge havneaktiviteter længere mod nord.

I 2009 gik Køge Kommune og Realdania By sammen i et partnerskab om at føre byudviklings-projektet Køge Kyst ud i livet ud fra en fælles vision. I 2011 kunne Køge Kyst lancere en udviklingsplan for byudviklingen, som udspringer af en tværfaglig, international konkurrence.

I de kommende år skal området sælges etapevis til investorer og udviklere. Først kommer Stationsområdet, hvor byggeriet ventes at gå i gang i 2014.

Partnerselskabet Køge Kyst P/S driver byudviklingen.

Etape 0 – Livet før byen

Den nye bydel skal emme af aktivitet, oplevelse og udfoldelse. Allerede inden første byggesten er lagt, er Køge Kyst derfor i fuld gang med at skabe liv i området gennem en ”Etape 0” med vægt på kunst, kultur og idræt. Sammen med borgere og aktører etablerer og afprøver Køge Kyst her nye byrum og aktiviteter – primært langs “Tråden”, som er et nyt markeret forløb mellem det gamle Torv og Køge Bugt. Vi kalder det LIVET FØR BYEN – BYEN FOR LIVET.

Hvis du vil vide mere

Læs mere og følg med i Køge Kyst-projektet

Se oversigt over Køge Kyst – området

Find vej