Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Interaktivt kort »

Ny Jernbane "København - Ringsted" over Køge

Ny Jernbane "København - Ringsted" over Køge

Banedanmark anlægger en helt ny, dobbeltsporet jernbane mellem København og Ringsted, som går over Køge. Jernbanen vil stå færdig i 2018.

Den nye bane vil give en markant bedre køreplan med flere togafgange, kortere rejsetid og færre forsinkelser mellem hovedstaden og resten af landet. Banen bygges til hastigheder på op til 250 km/t for persontog og er Danmarks første jernbane, som kan betjene højhastighedstog. Det betyder, at det i fremtiden bliver muligt at nå fra Køge Station til København H – eller omvendt – på blot 20 minutter mod 38 minutter i dag.

 

Ny station Køge Nord

Med jernbanen følger en helt ny station – Køge Nord Station – lige øst for Ølsemagle Landsby og Skandinavisk Transport Center. Køge Nord Station bliver et centralt knudepunkt for skift til og fra S-banen, som dermed også får et ekstra stoppested mellem Ølby og Solrød.

Samtidig bygges et Parkér-og-Rejs anlæg ved motorvejen for at gøre det nemt at skifte fra bil til tog. Togene fra Køge Nord Station vil køre til København, Vestsjælland, Fyn og Jylland samt via Køge Station direkte til Herfølge og Næstved.

Den nye 60 km. lange jernbane skal aflaste den nuværende jernbane mellem København og Ringsted over Roskilde, som er en af de mest benyttede og vigtigste banestrækninger i Danmark for både person- og godstransport – og i dag en trafikal flaskehals.

 

Tættere kobling til Europa

Strækningen København-Køge-Ringsted har international betydning. Den indgår i det banenetværk som forbinder Skandinavien og det øvrige Europa – og er ligeledes en vigtig strækning i korridoren fra Helsinki i Finland til Palermo i Italien og Valetta på Malta. Den internationale gods- og person-trafik bliver samtidig styrket med den nye Femern Bælt-forbindelse, som også indebærer en udbygning af jernbanen fra Ringsted til Rødby. Køge kommer på den måde tættere på Europa.

 

Hvis du vil vide mere

Læs mere og følg med i anlægget af den nye jernbane

Se video om den nye jernbane

Se billede af den nye strækning

Find vej