Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Køge Havn får rekordoverskud på 8,3 mio. kr.

Køge Havn får rekordoverskud på 8,3 mio. kr.
Der er god vind i sejlene for Køge Havn, som netop har offentliggjort et rekordoverskud på 8,320 mio. kr. i 2013. Regnskabet er godkendt af Køge Byråd og er mere end én mio. kr. større end i 2012, hvor Køge Havn genererede et overskud på 7,187 mio. kr.

Det gode resultat skyldes, at Køge Havn oplever stigende skibs- og godsmængder. Alene i 2013 fik havnen trukket 1,908 mio. tons gods i land. De store godsmængder betyder også at Køge Havn i dag opererer tæt på den maksimale kapacitet.

”Vi er meget tilfredse med udviklingen for skibs- og godsmængderne i 2012/13. Det er en klokkeklar indikation på, at der er ved at komme gang i økonomien efter krisen. Faktisk er vi lidt presset på pladsen med de mange skibe på havnen og det er derfor, at vi udvider og styrker erhvervshavnen i samarbejde med Køge Jorddepot.” forklarer Thomas Elm Kampmann, Direktør for Køge Havn.

Køge Havn udvides markant i de kommende år på vegne af det enorme anlægsarbejde Køge Jorddepot udfører. Selve havnen får langt mere plads til erhvervsvirksomheder og langt bedre muligheder for at modtage store skibe – både hvad angår længde, bredde og dybgang. Det er lige netop den indsprøjtning der skal til for, at Køge Havn står klar til fremtidens stigende godsmængder.